Mondhatni az idei nyár az első, amely már szinte teljesen koronavírus és lezárás mentes. Ebből adódóan még a kellemetlen háborús helyzet és az óriási infláció ellenére is hatalmas embertömegek indulnak meg, hogy kipihenjék az év fáradalmait. Elvégre valamire el kell költeni a bezártság alatt megspórolt, vagy az online kaszinó nyerőgépeken nyert pénzt. A legtöbben jellemzően egy hétre mennek nyaralni. Kevés családnak adatik meg akár anyagi okok miatt, akár a munkával való összeegyeztethetőség miatt, az, hogy két hétre is el tudjon menni pihenni. A jelenlegi magas árak mellett idén nyáron ez különösen igaz. Ennek megfelelően, érthető módon mindenki szeretné a lehető legtöbbet kihozni ebből az egy hétből. A nyaralás előre megtervezése és a rugalmasság segíthet ebben, azonban az első és legfontosabb a megfelelő helyszín kiválasztása.

A megfelelő helyszín számtalan dologtól függhet. Baráti társaságok vagy fiatal párok számára jellemzően más helyek és szállodák lehetnek ideálisak, mint például egy kisgyermekes család számára. A jó helyszín kiválasztásához először meg kell határozni a nyaralás célját. Lehet szó például klasszikus “semmittevős”, tengerparti pihenős nyaralásról, bulinyaralásról, városnézős nyaralásról vagy utazgatós nyaralásról, mely során egy országban akár több különböző régiót is meglátogathattok. Tovább olvasva megismerhetsz 5 figyelemre méltó és pénztárca barát úticélt, amelyet érdemes lehet megfontolnod, mint a nyári pihenésed helyszíne. Ezeket igyekeztünk úgy válogatni, hogy minden célcsoport találhasson benne számára megfelelőt, valamint, hogy tényleg megvalósíthatóak legyenek anélkül is, hogy hatalmas költekezésbe kellene verned magad.

Csehország

Visegrádi testvérünk fővárosa Prága világszerte méltán híres, elsősorban gyönyörű belvárosáról és kitűnő söreiről. Előnye, hogy repülő helyett akár vonattal vagy busszal is belátható időn belül elérhető. Emellett Csehországban az árak is kedvezőbbek, mint Nyugat-Európában. Prága és Csehország több másik nagyvárosa a sörök mellett a jó bulikról is híres, így ez az ország ideális helyszíne lehet akár egy fiatalos bulinyaralásnak, akár egy gyermekes városnős kikapcsolódásnak is. Az országban rengeteg hegyvidéki és erdős terület is található, így a természeti látnivalókból sem lesz hiány. Az egyetlen és legerősebb hátrány persze adott. Mivel Csehország hazánkhoz hasonlóan szintén szárazföldi ország, így tengerparti kikapcsolódásra nem lesz lehetőség.

Marokkó

Az Észak-afrikai országba Magyarországról bárki beutazhat bármilyen előzetes űrlap kitöltése nélkül. Az érkezők leszállás után a reptéren automatikusan turista vízumot kapnak. Az országban több érdekes nagyváros is van, amelyek teljesen eltérő látványvilággal kápráztatják el a látogatókat. Az igazi autentikus marokkói nyaralásra vágyók választhatják Marrakesht, melynek ősi arab építészete rendkívül jól megőrződött az évek folyamán. Az utcák tele vannak mutatványosokkal, kígyó bűvölőkkel, valamint majmokkal és szamarakkal is könnyen össze lehet futni az úton sétálva. A belvárosi bazár labirintusszerű szűk utcáiban akár 20 percig is bolyonghatsz, míg az egyik végéről átérsz a másikba. Agadir ezzel szemben egy a helyi viszonyokhoz képest kifejezetten modern, gyönyörű, fürdéshez ideális, hatalmas óceánparttal rendelkező város. További érdekes városok lehetnek még például Cassablanca és Tangier. A természetet kedvelők pedig a Magyarországtól teljesen idegen, félsivatagos, sivatagos és hegyi tájakban gyönyörködhetnek.

Omán

Következzen most egy Magyarországról gyakorlatilag csak átszállással elérhető, azonban a szállásárak tekintetében rendkívül jó ár-érték arányt felmutató egzotikus úti cél. Ománt csak most kezdik felfedezni a turisták, noha a térség viszonyaihoz képest kiemelkedően jó közbiztonság és viszonylag fejlett gazdaság is jellemzi. Az ország gyönyörű tengerpartokkal és természeti látnivalókkal rendelkezik, fővárosa Muscat pedig szintén számtalan építészeti remekművet és múzeumot rejt. Akit lázba hoz az autentikus közel-keleti konyha annak szintén remek választás lehet, hiszen a helyi éttermek még kevésbé turistásodtak el, mint máshol, így az autentikus ételekhez továbbra is kedvező árak társulnak. Fontos megemlíteni azonban, hogy Omán még a helyi viszonylatok mellett is kifejezetten forró országnak számít, ahol nyáron nem ritka a 40 fok feletti hőmérséklet sem. Ennek megfelelően azok számára, akik nem bírják a nagyon meleget, csak bizonyos időszakokban ideális választás. Továbbá a helyi kultúra és a részleges alkoholtilalom miatt értelemszerűen bulinyaraláshoz sem ideális. Pároknak, vagy kalandvágyó társaságoknak azonban rendkívül izgalmas, kiváló ár-érték arányú célpont lehet.

Albánia

Bár Albániáról sajnos a mai napig mindenkinek a szegénység jut eszébe, az ország nagyon sokat fejlődött az elmúlt évtizedben. A gazdasági fejlődésnek köszönhetően a közbiztonság is rengeteget javult, valamint rendkívüli mértékben fellendült a turizmus is. Albániáról ugyanis kevésbé ismert tény, hogy gyönyörű tengerparti részekkel rendelkezik. A helyi árak pedig még magyar szemmel is kifejezetten kedvezőnek mondhatóak, mind a szállást, mind az útiköltségeket, mind az egyéb kiadásokat, például éttermi étkezéseket illetően. A turizmus óriási üzlet, így a turisták általánosságban biztonságban vannak, azonban a zsebtolvajokkal és a különböző lehúzásokkal továbbra is vigyázni kell. Továbbá érdemes csak olyan éttermeket, bárokat és szórakozóhelyeket felkeresned, amelyeknek az értékeléseit először ellenőrizted az interneten. Ezeket az óvintézkedéseket betartva viszont gyönyörű, kényelmes helyszínen pihenhetsz rendkívül jó árak mellett, ha Albániát választod.

Vietnám

Egy kicsit egzotikusabb vizekre evezve, a lista végére egy távol-keleti célpont is felkerült. Bár a távol-keleti nyaralásról mindenkinek azonnal Thaiföld jut eszébe, valójában egyre többen vannak azon a véleményen, hogy Vietnám árban kedvezőbb, miközben a látnivalókat, a környezetet és a szórakozási, valamint kikapcsolódási lehetőségeket tekintve ugyanazt, ha nem többet nyújtja, mint a vele egyébként szomszédos Thaiföld. A két ország gyakorlatilag ugyanolyan szubtrópusi éghajlattal, ugyanolyan gyönyörű tengerpartokkal és dzsungeles tájakkal, valamint ősi látnivalókkal rendelkezik. Ennek ellenére, mivel Vietnám még kevésbé felkapott, egy itteni nyaralás alsó hangon is legalább 20-30 százalékkal jöhet ki olcsóbban, mint egy hasonló thaiföldi nyaralás. Az általánosságban jó közbiztonság mellett a fiatal nyaralók különösen dicsérik a kiváló helyi szórakozóhelyeket is.

Previous article
Next articleWhich Online Casinos Are Legal in Michigan?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here